Reseptit
Kasvispiirakka
Kasvispiirakka saa mehevää makua tomaatista, basilikasta ja fetasta. Nauti pikkuateriana salaatin kanssa!
55 minPiirakkavuoka
Ainekset
- Taikina
- 3 dlvehnäjauhoja
- 125 gvoita tai margariinia
- ½ dlvettä
- Voiteluun
- voita, margariinia tai öljyä
- Täyte
- ½punasipulia
- 3tomaattia
- puoli ruukullista basilikaa
- 200 gfeta-juustokuutioita
- 1 prkcrème fraîchea
- 150 gjuustoraastetta
- 3kananmunaa
- ¼ tlmustapippuria
- suolaa
Valmistus
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun uunivuokaan pohjalle ja reunoille.
- Kuutioi sipuli, tomaatit ja basilika. Levitä taikinapohjalle feta-palojen kanssa. Sekoita kulhossa crème fraîche, juustoraaste, kananmunat ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Italialainen klassikko, focaccia, on helppotekoinen ja vie kielen mennessään.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala.Kookospallot ovat äkkimakea herkku, joka valmistuu herkutteluun hetkessä.