Reseptit
Lehtikaalirisotto
Lehtikaalirisotto on rapsakka perusruoka. Tätä ohjetta voit varioida ja lisätä sekaan vaikkapa pinaattia tai erilaisia siemeniä.
45 minKattilallinen, 4 hlölle
Ainekset
- 2salottisipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rkloliiviöljyä
- 3 dlrisottoriisiä
- 1 ½ dlvalkoviiniä, alkoholiton käy myös
- 1 lkasvislientä esim. kasvisliemikuutiosta
- 2 rklvoita
- 150 glehtikaalia
- 1 dlparmesan-raastetta
- 1 tlrouhittua mustapippuria
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
- Lisää sekaan riisit ja kuullottele pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.
- Lisää riisiin kuumaa kasvislientä vähitellen. Lisää uutta nestettä vasta kun, edellinen neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoittele. Jatka tätä, kunnes riisi on kypsää. Katso kypsymisaika pakkauksesta.
- Poista lehtikaalista ruodit ja silppua ne. Kuullota pannulla voissa muutama minuutti.
- Sekoita kypsän risoton joukkoon lehtikaalit, voita ja raastettua parmesania. Rouhi sekaan mustapippuria. Voit myös lisätä lehtikaalit ja parmesanin riisin päälle tarjoiluvaiheessa.
Katso myös
Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Täytetyt paprikat on helppo arkiruoka.Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Kaalilaatikko jakaa mielipiteitä, toiset tykkää, toiset ei.