Reseptit
Jauhelihapasteijat
Jauhelihapasteijat maistuvat makoisilta saunan jälkeen. Myös illanistujaisten suosikkiherkku!
1 h 30 minUunipelti
Ainekset
- 3 dlkeitettyä puuroriisiä
- 400 gjauhelihaa
- 1sipuli
- paprikajauhetta
- mustapippuria
- suolaa
- 800 gpakastelehtitaikinalevyjä
- Voiteluun:
- 1muna
Valmistus
- Pistä riisi kiehumaan suolalla maustetussa vedessä. Keitä kypsäksi.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla. Kuori ja hienonna sipuli mukaan. Mausta jauheliha paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla.
- Sekoita täyteainekset keskenään.
- Levitä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa pala haluamasi kokoisiin osiin. Laita täytettä kullekin palalle, taita kolmion muotoiseksi ja ummista pala reunoilta kiinni. Voitele munalla.
- Paista 225 asteisen uunin alaosassa n. 15-20 min.
Katso myös
Omatekoiset hodarit on hauska iltapala tai miksei illanistujaistenkin purtava.Kinkkuvoileipäkakku on kahvipöydän herkku, jota tarjotaan erityisesti suurissa juhlissa.Kylmäsavulohinapit on juhlien himotuin sormisyötävä.Kana-pastasalaatti saa hiilaritasot kohdilleen.Burrito on peräisin Meksikosta ja se syödään rennosti käsin.Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!