Reseptit
Täytetyt paprikat, jauhelihatäyte
Täytetyt paprikat valmistuvat helposti mikrossa tai uunissa. Varioi täytteitä oman makusi mukaan.
40 minUunivuoka, 6 hlölle
Ainekset
- 6isoa paprikaa
- suolaa
- mustapippuria
- Jauhelihatäyte
- 400 gjauhelihaa
- 1 rklrasvaa tai öljyä
- 1sipuli
- ¾ tlsuolaa
- 100 gtuorejuustoa esim. pippuri
- 3 ½ dlkeitettyä pitkäjyväistä riisiä
- 75 gjuustoraastetta
Valmistus
- Leikkaa paprikan kantaosa pois. Poista siemenet. Aseta paprikat vuokaan pystyasentoon avoin puoli ylöspäin.
- Pehmitä paprikoita mikrossa n. 15 min. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria.
- Paista jauheliha rasvassa. Lisää sekaan kantapalasta irrotetut paprikapalat ja sipuli. Paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää suola ja tuorejuusto. Sekoita.
- Lisää pakkauksen ohjeen mukaan keitetty riisi. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15-20 min.
Katso myös
Kesäkurpitsat ovat saaneet täytteeksi maistuvaa jauhelihaseosta.Burrito on peräisin Meksikosta ja se syödään rennosti käsin.Hampurilainen on grilliruokien kunkku.Valmista burgeri ilman jauhelihaa!Kana-pastasalaatti saa hiilaritasot kohdilleen.Kanavartaat valmistat nopeasti joko uunissa tai grillissä.