Reseptit
Kinkkuvoileipäkakku
Kinkkuvoileipäkakku on kahvipöydän herkku, jota tarjotaan erityisesti suurissa juhlissa. Kokeile kotona myös arkiviikonloppuna!
12 hLeipävuoka, n. 15 annosta
Ainekset
- Pohja
- 15isoa viipaletta paahtoleipää esim graham
- Täyte 1
- 300 gkinkkua
- 200 gcrème fraîchea
- 1 ½ dlsinappikurkkusalaattia
- 1paprika
- ½ dlpurjoa
- Täyte 2
- 200 gsulatejuustoa
- 200 gtuorejuustoa
- 150 gjuustoraastetta
- Kostutukseen
- 2 dlkasvislientä
- Kakun päälle
- 150 gkinkkuviipaleita
- loput juustotäytteestä
- kirsikkatomaatteja
- basilikan lehtiä
- kuivatettua basilikaa
Valmistus
- Hienonna täytteeksi tuleva kinkku. Lisää crème fraîche, kurkkusalaatti sekä hienonnettu paprika ja purjo. Sekoita huolellisesti tahnaksi.
- Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään sulatejuusto, juustoraaste ja tuorejuusto.
- Kokoa kakku leipävuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin leivinpapereiden päälle ja kostuta kasvisliemellä. Levitä puolet kinkkutäytteestä viipaleille. Aseta päälle seuraava viipalekerros, kostuta ja levitä päälle kolmannes juustotäytteestä. Tee vielä yksi kinkkukerros lopusta kinkkutäytteestä ja lisää leipäviipalekerros päällimmäiseksi. Kostuta ylin kerros huolellisesti.
- Kiedo voileipäkakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Laita myös loppu juustotäyte jääkaappiin.
- Ota seuraavana päivänä kakku jääkaapista ja irrota vuoasta. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä loppu juustotäyte kakun päälle. Koristele voileipäkakku kinkkurullilla, kirsikkatomaateilla ja tuoreella basilikalle. Ripottele päälle hieman kuivattua basilikaa.
Katso myös
Omatekoiset hodarit on hauska iltapala tai miksei illanistujaistenkin purtava.Kylmäsavulohinapit on juhlien himotuin sormisyötävä.Jauhelihapasteijat maistuvat makoisilta saunan jälkeen.Kana-pastasalaatti saa hiilaritasot kohdilleen.Burrito on peräisin Meksikosta ja se syödään rennosti käsin.Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!