Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Donitsit

Suussa sulavat donitsit valmistuvat näppärästi uunissa. Kuorruta pinta suklaalla, kinuskilla tai värjäämälläsi sokerikuorrutteella.

Donitsit
45 min10 kappaletta

Ainekset

  • Taikina
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 30 gvoita tai margariinia
  • 1 dlluonnonjogurttia tai piimää
  • Kinuskikuorrute
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • Suklaakuorrute
  • 100 gsuklaata
  • Sokerikuorrute
  • 2 dltomusokeria
  • 1,5 rklvettä
  • elintarvikeväriä
  • Koristeluun
  • nonparelleja

Valmistus

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmuna, voi ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Voitele donitsipelti ja pursota taikinaa pellin koloihin. Paista donitseja 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
  • Kinuskikuorrute
  • Kuumenna fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa. Keitä kastiketta miedolla lämpötilalla, kunnes se sakenee.
  • Suklaakuorrute
  • Pilko suklaa kulhossa ja sulata se mikrossa.
  • Sokerikuorrute
  • Sekoita tomusokeri ja vesi kulhossa. Värjää muutamalla tipalla elintarvikeväriä.
  • Levitä jäähtyneiden donitsien pinnalle sokerikuorrutetta tai kasta pinta kinuski- tai suklaakuorrutteessa. Koristele nonparelleilla.
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»