Reseptit
Donitsit
Suussa sulavat donitsit valmistuvat näppärästi uunissa. Kuorruta pinta suklaalla, kinuskilla tai värjäämälläsi sokerikuorrutteella.
45 min10 kappaletta
Ainekset
- Taikina
- 2½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- ½ dlsokeria
- 1kananmuna
- 30 gvoita tai margariinia
- 1 dlluonnonjogurttia tai piimää
- Kinuskikuorrute
- 1 dlfariinisokeria
- 1 dlkuohukermaa
- Suklaakuorrute
- 100 gsuklaata
- Sokerikuorrute
- 2 dltomusokeria
- 1,5 rklvettä
- elintarvikeväriä
- Koristeluun
- nonparelleja
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmuna, voi ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele donitsipelti ja pursota taikinaa pellin koloihin. Paista donitseja 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
- Kinuskikuorrute
- Kuumenna fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa. Keitä kastiketta miedolla lämpötilalla, kunnes se sakenee.
- Suklaakuorrute
- Pilko suklaa kulhossa ja sulata se mikrossa.
- Sokerikuorrute
- Sekoita tomusokeri ja vesi kulhossa. Värjää muutamalla tipalla elintarvikeväriä.
- Levitä jäähtyneiden donitsien pinnalle sokerikuorrutetta tai kasta pinta kinuski- tai suklaakuorrutteessa. Koristele nonparelleilla.
Katso myös
Kinuskikakku ei ole siitä helpoimmasta päästä valmistaa, mutta vaiva on sen arvoinen.Espanjasta lähtöisin olevat churrot maistuvat sellaisenaan tai suklaakastikkeeseen dipattuina.Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka.Amerikkalaiset pannukakut eivät jätä ketään nälkäiseksi.Mukikakku on ehkä maailman helpoin leivonnainen.Ulkona paistetut herkulliset letut maistuvat Suomen kesässä.