Reseptit
Uuniperunat
Uuniperunat varioituvat syöjän mukaan. Pistä väliin kala-, liha- tai kasvistäytettä - hyvää on!
1 h 50 min5 annosta
Ainekset
- 1 kgperunaa
- alumiinifoliota
Valmistus
- Valitse uuniperunoiksi jauhoinen perunalajike, kuten Rosamunda, Pito tai Van Gogh. Valitse mahdollisimman isoja, yli 200 g painoisia perunoita.
- Pese perunat huolellisesti harjalla. Kuivaa pinta. Pistele perunat haarukalla. Kietaise yksitellen folioon.
- Paista 225 asteessa 30 min. Vähennä lämpöä 200 asteeseen ja paista perunan koosta riippuen 30-60 min.
- Ota perunat pois uunista. Leikkaa perunaan ja folioon ristikkäisviilto. Purista perunaa, jolloin täytteelle tulee tilaa.
- Vinkki: Täytä liha-, kala- tai kasvistäytteellä ja kylkeen raikasta salaattia!
Katso myös
Vihreä smoothie on terveyspommi.Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Kaalilaatikko jakaa mielipiteitä, toiset tykkää, toiset ei.Bataattiranskalaiset ovat lähes terveysruokaa.