Reseptit
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese - klassikkoruoka Italiasta. Mammia mia, mikä herkku! Valmista hitaasti hauduttamalla.
Yli 1 hKattila, 6-8 hlölle
Ainekset
- Kastike
- 500 gjauhelihaa
- 5valkosipulinkynttä
- 2sipulia
- 4 dlvettä
- 400 gtomaattimurskaa
- 80 gtomaattisosetta
- 200 gjuuressuikaleita
- 1ruukku basilikaa
- 2 rklsoijakastiketta
- ripaus mustapippuria ja suolaa
- Spaghetti
- 500 gspaghettia
- vettä
- suolaa
- 1 rklöljyä
- Päälle
- 100 gparmesaania
Valmistus
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Jos käytät hirvenlihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lorauta pannulle öljyä.
- Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kypsennä hetki.
- Pane ainekset paistinpannusta kattilaan. Lisää vesi, juuressuikaleet, tomaattimurska, tomaattisose, soijakastike sekä mustapippuri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 45 min.
- Silppua yrtit. Lisää kastikkeeseen. Anna hautua n. 5 minuuttia.
- Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike ja spaghetti. Raasta annoksen päälle parmesaania. Nauti heti.
Katso myös
Kanakastike on super-helppo ruoka arjen säätöihin.Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Tomaattinen jauhelihakastike on arjen varma valinta.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.Kanarisotto on maidoton, gluteeniton ja kananmunaton.