Reseptit
Churrot
Espanjasta lähtöisin olevat churrot maistuvat sellaisenaan tai suklaakastikkeeseen dipattuina.
50 minn. 12 kpl
Ainekset
- 50 gvoita
- 1½ dlvettä
- 1½ dlvehnäjauhoja
- ¼ tlsuolaa
- 2munaa
- sokeri-kaneliseosta
- öljyä paistamiseen
Valmistus
- Kiehauta kattilassa rasva, vesi ja suola. Ota kattila pois liedeltä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti, jotta taikina muotoutuu pallomaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää taikinaa tähtityllaiseen pursotinpussiin.
- Kuumenna kattilassa öljy 180-asteiseksi. Pursota taikinasta n. 15 cm mittaisia tankoja öljyyn. Paista muutama tanko kerrallaan noin 4 minuutin ajan. Nosta ruskettuneet churrot valumaan talouspaperin päälle. Pyörittele lämpimät churrot sokeri-kaneliseoksessa.
- Nauti churrot sellaisenaan tai dippaile sulatettuun suklaaseen.
Katso myös
Amerikkalaiset pannukakut eivät jätä ketään nälkäiseksi.Mukikakku on ehkä maailman helpoin leivonnainen.Ulkona paistetut herkulliset letut maistuvat Suomen kesässä.Gluteeniton kääretorttu on yhtä hyvää kuin peruskääretorttu.Marjapiirakka on klassikko, joka onnistuu tuoreista tai pakastemarjoista.Omenahyve on raikas ja helppo herkku, joka sopii jälkiruoaksi tai tv:n äärelle.