Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Churrot

Espanjasta lähtöisin olevat churrot maistuvat sellaisenaan tai suklaakastikkeeseen dipattuina.

Churrot
50 minn. 12 kpl

Ainekset

  • 50 gvoita
  • 1½ dlvettä
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • ¼ tlsuolaa
  • 2munaa
  • sokeri-kaneliseosta
  • öljyä paistamiseen

Valmistus

  • Kiehauta kattilassa rasva, vesi ja suola. Ota kattila pois liedeltä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti, jotta taikina muotoutuu pallomaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää taikinaa tähtityllaiseen pursotinpussiin.
  • Kuumenna kattilassa öljy 180-asteiseksi. Pursota taikinasta n. 15 cm mittaisia tankoja öljyyn. Paista muutama tanko kerrallaan noin 4 minuutin ajan. Nosta ruskettuneet churrot valumaan talouspaperin päälle. Pyörittele lämpimät churrot sokeri-kaneliseoksessa.
  • Nauti churrot sellaisenaan tai dippaile sulatettuun suklaaseen.
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»