Reseptit
Sienipiirakka
Sienipiirakka kokoaa syksyn sienisadon. Jos metsäsienet eivät ole käsillä, piirakka onnistuu hyvin herkkusienistä.
55-60 minPiirakkavuoka
Ainekset
- Taikina
- 3 dlvehnäjauhoja
- 125 gvoita tai margariinia
- ½ dlvettä
- Voiteluun
- voita, margariinia tai öljyä
- Täyte
- 1 lsieniä
- 2sipulia
- 1 prkcrème fraîchea
- 150 gjuustoraastetta
- 3kananmunaa
- ¼ tlvalkopippuria
- 1 tlsuolaa
Valmistus
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun uunivuokaan pohjalle ja reunoille.
- Kuutioi sienet, hienonna sipuli. Levitä taikinapohjalle. Sekoita kulhossa crème fraîche, juustoraaste, kananmunat ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Teeleipä on monen eka itsetehty leivonnainen.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Pizzapohja on helppo tehdä itse - unohda valmiit pakastepohjat!Sämpylät maistuvat välipalana koulun jälkeen tai iltapalana koko perheelle.Suolainen piirakkapohja sopii kala-, kasvis- ja lihatäytteille.