Reseptit
Poronkäristys
Oletko ikinä tehnyt poronkäristystä? Poronkäristys valmistuu meheväksi, kun pistät pataan pekonia ja olutta.
2 hPata, 5-6 hlölle
Ainekset
- 140 gpekonia
- 1sipuli
- 1 rklvoita
- 500 gporonkäristyslihaa esim. pakaste
- ¾ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 5 dlolutta
- 1 dlvettä
Valmistus
- Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulisilppu. Lisää kohmeinen poronkäristysliha vähitellen ja anna paistua pannulla muutama minuutti.
- Lisää mausteet, olut ja vesi. Hauduta kannen alla liedellä tai 175 asteisessa uunissa vähintään tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.
- Vinkki: tarjoa perunamuusin kanssa.
Katso myös
Täytetyt paprikat valmistuvat helposti mikrossa tai uunissa.Kanakastike on super-helppo ruoka arjen säätöihin.Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Uunimakkara on pyhä toimitus.Kinkkukiusaus valmistuu uunissa kuin itsestään.Spaghetti bolognese - klassikkoruoka Italiasta.