Reseptit
Rahka-omenapiirakka
Rahka-omenapiirakka saa mehevyyttä rahkasta ja omenoista. Käytä syksyllä tuoreita omenoita ja hyödynnä muina vuodenaikoina kaupan hedelmätiskiä.
1 h 15 minIrtovuoka
Ainekset
- Pohja
- ½ dlsokeria
- 100 gmargariinia tai voita
- 1muna
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Täyte
- 1 dlvispikermaa
- 500 gmaitorahkaa
- 1 dlsokeria
- 2munaa
- 1 rklsitruunanmehua
- 1 tlsitruunan raastettua kuorta
- 2 tlvanilliinisokeria
- Pinnalle
- 2-3hapanta omenaa
- ½ dlfariinisokeria
- ½ tlkanelia
Valmistus
- Vaahdota sokeri ja rasva kulhossa. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää seos yhdessä munien kanssa kulhoon.
- Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kerma, rahka, sokeri, munat, sitruunanmehu, kuoriraaste ja vanilliinisokeri. Kaada rahkaseos pohjataikinan päälle.
- Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia.
- Irrota kakku irtovuoasta täysin jäähtyneenä.
Katso myös
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Kaurakeksit tai toiselta nimeltään kauralastut on super-helppo tehdä.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Mokkapalat on helppo ja nopea koko perheen herkku.Kakkupohja on perusresepti, jonka avulla voit tehdä haluamasi täytekakun.Mansikkatäytekakku on täytekakkujen ykkönen.