Reseptit
Parsakaalipiiras
Parsakaalipiiras on herkullinen suolainen piiras. Nauti iltapalalla tai leipase vieraille.
1 hPiirasvuoka, 8-9 hlölle
Ainekset
- 100 gvoita
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ tlleivinjauhetta
- 1 tlrakuunaa
- 1 dljuustoraastetta
- 2 rklkylmää vettä
- Täyte
- 300 gparsakaalia
- 1punainen paprika
- 1pieni sipuli
- 2kananmunaa
- 200 gcrème fraîchea
- 2 dljuustoraastetta
- 2valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippurirouhetta
Valmistus
- Valmista pohja nyppimällä hieman huoneenlämmössä sulaneeseen voihin jauho-mauste-juustoraasteseos. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan.
- Valmista täyte. Leikkaa parsakaalin kukinnot irti. Kuori ja paloittele varsi. Lisää parsakaalit kiehumaan veteen noin minuutiksi. Pilko paprika kuutioiksi, hienonna sipuli. Sekoita parsakaalit, paprikat, sipulit ja kaikki loput täyteainekset keskenään.
- Levitä täyte piirasvuokaan.
- Paista 200-asteisen uunin alaosassa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.
Katso myös
Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Suolainen piirakkapohja sopii kala-, kasvis- ja lihatäytteille.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä.Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala.