Reseptit
Paahtopaisti
Paahtopaisti on juhlava liharuoka, jonka valmistaminen ei vaadi liikaa kulinaristisia oppeja. Paista noin 1,5 tuntia/kg.
2 h6-8 hlölle
Ainekset
- 1 kgnaudan paahtopaisti
- 1 rklöljyä
- 1 rklvoita
- 4valkosipulinkynttä
- timjamia
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Valmistus
- Ota paahtopaisti huoneenlämpöön tunniksi.
- Ruskista liha voi-öljyseoksessa pannulla joka puolelta kuorittujen, litistettyjen valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä 125 asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 52-60 astetta eli paista n. 1,5 tuntia/kg.
- Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin sen levätä puolisen tuntia ennen viipalointia. Leikkaa paahtopaisti aina poikkisyin.
Katso myös
Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.Kanarisotto on maidoton, gluteeniton ja kananmunaton.Hasselbackan perunat on todellinen klassikko.Lihapata on talven lämmittäjä, joka valmistuu helposti ajan kanssa.