Reseptit
Ossobucco
Ossobucco on pataruokien aatelia. Eikä haittaa, jos kaikki ei mene kaupaksi kerralla, sillä tämä ruoka paranee seuraavaksi päiväksi.
1 h 50 minPata, 4-5 hlölle
Ainekset
- 1 kgossobuco
- ripaus suolaa
- ripaus pippuria
- 3 rklvehnäjauhoja
- öljyä
- 1sipuli
- 2 dlkuivahkoa valkoviiniä
- 1 prktomaattimurskaa
- 2porkkanaa
- 2 ½ dllihalientä
- 1suuri valkosipulin kynsi pillkottuna
- nippu tuoretta oreganoa
- 4timjaminoksaa
- 1laakerinlehti
Valmistus
- Ota lihat huoneenlämpöön. Mausta lihat suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Ripottele päälle jauhoja.
- Kaada pataan öljyä ja ruskista lihat padassa. Voit myös ruskistaa ne paistinpannulla. Ota ruskistetut lihat sivuun.
- Kuori ja silppua sipuli, ruskista se padassa. Laita lihat takaisin pataan ja kaada perään 2 dl valkoviiniä. Keitä viiniä kasaan ja lisää tomaattimurska ja porkkanapalat. Kaada joukkoon lihaliemi.
- Kuori ja pilko valkosipuli ja lisää pataan yrttien kanssa.
- Peitä pata kannella ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 1,5 h tai kunnes liha irtoaa luista.
Katso myös
Kanakastike on super-helppo ruoka arjen säätöihin.Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Spaghetti bolognese - klassikkoruoka Italiasta.Tomaattinen jauhelihakastike on arjen varma valinta.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.