Reseptit
Lihapiirakka
Pelti-lihapiirakka on klassikko, joka maistuu iltapalana tai vaikka saunan jälkeen. Jauheliha-riisiseos tuo piirakkaan mehevyyttä.
50-55 minuunipellillinen, 5-8 hlölle
Ainekset
- 1 kgvalmisvoitaikinaa
- 2kananmunaa
- 2 dlriisiä
- 4 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 2sipulia
- 400 gjauhelihaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 tlrouhittua mustapippuria
- 1 tlvalkopippuria
- Paistamiseen
- öljyä
- Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
- Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Keitä kananmunat koviksi, n. 7 minuuttia. Kuori ja hienonna munat esim. haarukalla.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha.
- Sekoita jauhelihaseos ja hienonnettu kananmuna kypsän riisin joukkoon. Mausta seos paprikajauheella sekä musta- ja valkopippurilla.
- Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.
- Levitä täyte taikinalevylle. Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle, leikkaa ylijäävät siivut pois. Taita ylempi levy hiukan alemman alle.
- Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla. Voitele piirakka kevyesti vatkatulla kananmunalla.
- Paista lihapiirakkaa uunissa 200 asteeseen n. 30 minuuttia.
Katso myös
Kinkkupiirakka on klassikko.Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!Kinkkurullat vievät juhlavierailta jalat alta, maistuvat myös pienille juhlijoille.Nakkipiilo on lasten ja lastenmielisten paras herkku.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.