Reseptit
Kesäkurpitsalasagne
Kesäkurpitsalasagne on tuunattu versio klassisesta italialaislasagnesta.
1 h 10 minLasagnevuoka, 5-6 annosta
Ainekset
- 1 kgkesäkurpitsaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlsuolaa
- Täyte
- 400 gjauhelihaa
- 1sipuli
- 1 tlktomaattimurskaa
- 1pkttuorejuustoa
- 2 tloreganoa
- ½ tlsuolaa
- 1 rklmaissitärkkelystä
- 3 dljuustoraastetta
- Päälle
- 1 ½ dljuustoraastetta
Valmistus
- Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa viipaleiksi, hyvä paksuus on n. puoli senttiä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Ruskista jauheliha. Hienonna sipuli ja lisää se joukkoon. Paista. Kaada sekaan tomaattimurska, tuorejuusto, oregano ja suola. Anna hautua pari minuuttia. Siirrä pois kuumalta liedeltä. Lisää maissitärkkelys. Sekoita.
- Kaada lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta, ripottele päälle juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle tasaisesti. Toista kerroksia. Katso, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsakerros. Ripottele koko komeuden päälle 1 ½ dl juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Katso myös
Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Täytetyt paprikat on helppo arkiruoka.Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Kaalilaatikko jakaa mielipiteitä, toiset tykkää, toiset ei.