Reseptit
Tuulihatut
Tuulihatut ovat hattaraisen ihania leivonnaisia. Ne saavat ihailevia katseita juhlissa ja merkkipäivinä. Parhaita syötyinä!
45 minUunipelti, n. 35 pientä tuulihattua
Ainekset
- 75 gvoita
- 1 ½ dlvettä
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 3kananmunaa
- Täyte:
- 1 dlvispikermaa
- 2 rklsokeria
- 200 grahkaa
- 200 gtuoreita mansikoita
Valmistus
- Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää sekaan vehnäjauhot. Sekoita, kunnes taikina kiinteytyy. Jäähdytä seos.
- Lisää munat yksitellen. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. voimakkaasti sähkövatkaimella. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 5 min.
- Nostele kahdella lusikalla kekoja leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
- Täyte: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri ja rahka.
- Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kansi pois. Täytä vaahdolla ja kuutioiduilla mansikoilla. Nosta kannet päälle.
Katso myös
Suklaamuffinssit ovat suussasulava herkku.Kääretorttu onnistuu helposti kahvipöytään ja jälkiruoksi.Mustikkamuffinit valmistuvat nopsaan, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.Pavlova on saanut nimensä venäläiseltä balettitanssijalta, Anna Pavlovalta.Macaron-leivokset ovat söpöjä kahvipöydän piristyksiä.Cupcaket on ilo silmälle ja suulle.