Reseptit
Crème brûlée
Crème brûlée tai suomalaisittain Creme brulee on ranskalainen klassikkojälkkäri. Menee mainiosti fiinimmissäkin dinnereissä!
1 h 15 minPienet annosvuoat, 4 hlölle
Ainekset
- 1 ½ dlmaitoa
- 2 dlkuohukermaa
- 1vaniljatanko
- 5keltuaista
- ¾ dlsokeria
- Pinnalle
- ½ dlfariinisokeria
Valmistus
- Kaada maito ja kuohukerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se seokseen. Kiehauta, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
- Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta. Kaada kerma-maitoseos keltuaisvaahdon joukkoon sekoittaen.
- Jaa seos neljään 2 dl:n annosvuokaan. Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan tai uunipannulle. Kaada uunivuokaan lämmintä vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt.
- Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Pistä vuoat takaisin uuniin ja paahda pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten alla. Jos sinulla on kaasupoltin, käytä sitä.
- Vinkki: Herkku maistuu sellaisenaan tai marjojen ja/tai hedelmien kanssa.
Katso myös
Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.Kinuskikastike valmistuu omassa keittiössä helposti.Itsetehty vaniljakastike ei ole hassumpi soossi.Suklaamousse on todella helppo, mutta maukas jälkkäri.Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana.Pannacotta on helppo jälkkäri, joka valmistuu lähes itsekseen yön yli.