Reseptit
Couscoussalaatti
Couscoussalaatti tuo ruokapöytään tuulahduksen Pohjois-Afrikasta. Ruokaisa salaatti korvaa suomalaiset potut pääruoan kaverina.
45 minSalaattikulho, 6 hlölle
Ainekset
- 3 dlvettä
- ½ kplkasvisliemikuutio
- 3 dlcouscousia
- 200 gminiluumutomaatteja
- 1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
- 200 gfetajuustoa
- kurkkua
- 1paprika
- 2limen puristettu mehu
- 1 dlmustia oliiveja
- loraus öljyä
- mustapippuria
- 1ruukku tuoreita yrttejä, esim. basilikaa, korianteria tai minttua
Valmistus
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää couscous. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Ota pois liedeltä ja sekoita jyvät irtonaisiksi.
- Lisää joukkoon paloitellut miniluumutomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, fetajuustokuutiot, kurkku- ja paprikakuutiot, mustat oliivit ja limen puristettu mehu.
- Kaada joukkoon kastikkeeksi hieman oliiviöljyä ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Silppua tuoreet yrtit sekaan.
Katso myös
Marinoitu punasipuli täyttää hampurilaiset ja hod dogit.Papu-avokadosalaatti valmistuu lähes käden käänteessä.Tomaattisalsa maistuu niin hampurilaisen kuin tacojenkin täytteenä.Kreikkalainen salaatti vie makumatkalle Välimerelle.Rosollin tekeminen on kivaa joulun ajan yhteispuuhaa.Waldorf-salaatti on nimetty New Yorkin Waldorf-hotellin mukaan.