Reseptit
Toscakakku
Toscakakku maistuu monena päivänä, sillä se säilyy mehevänä jääkaapissa.
1 hIrtopohjavuoka
Ainekset
- Pohja:
- 1 ½ dlsokeria
- 2kananmunaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 ½ tlleivinjauhetta
- 100 gvoita tai margariinia
- ½ dlmaitoa
- Kuorrutus:
- 100 gmantelilastuja
- 1 dlsokeria
- ½ dlmaitoa
- 75 gvoita tai margariinia
- 1 rklvehnäjauhoja
- Voiteluun:
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
Valmistus
- Vaahdota sokeri ja munat. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, sulatettu rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 22 cm).
- Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Mittaa kuorrutusaineet kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 200-asteiseksi. Paista kakkua uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.
Katso myös
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Kaurakeksit tai toiselta nimeltään kauralastut on super-helppo tehdä.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Mokkapalat on helppo ja nopea koko perheen herkku.Kakkupohja on perusresepti, jonka avulla voit tehdä haluamasi täytekakun.Mansikkatäytekakku on täytekakkujen ykkönen.