Reseptit
Pavlova
Pavlova on saanut nimensä venäläiseltä balettitanssijalta, Anna Pavlovalta. Ihana ja raikas kakku saa täytteeksi tuoreita marjoja!
1 h 40 min7 hlölle
Ainekset
- Pohja:
- 4valkuaista
- 1 tlperunajauhoja
- 2 dlsokeria
- 1tlvaniljasokeria
- 1tletikkaa
- Päälle:
- 3 dlkuohukermaa
- 2 rklsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 ltuoreita marjoja esim. mansikoita tai vadelmia
Valmistus
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhoon sokeri ja vaniljasokeri. Lisää se valkuaisvaahtoon vatkaamista jatkaen. Lisää lopuksi etikka.
- Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella rengas, jonka halkaisija on n. 25 cm. Levitä marenkiseos renkaan sisään.
- Paista 125-asteisessa uunissa noin 1,5 h.
- Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Levitä kermavaahto kakulle ja koristele tuoreilla marjoilla.
Katso myös
Macaron-leivokset ovat söpöjä kahvipöydän piristyksiä.Vadelmajuustokakku - tuo kahvipöydän ilo ja jälkiruokien makea ruhtinas.Suklaamuffinssit ovat suussasulava herkku.Kääretorttu onnistuu helposti kahvipöytään ja jälkiruoksi.Mustikkamuffinit valmistuvat nopsaan, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.Cupcaket on ilo silmälle ja suulle.