Reseptit
Punajuuripasta
Punajuuripasta on veikeän värinen ruoka. Mehevä pasta ei jätä ketään kylmäksi. Se on pettämätön valinta onnistuneeseen ruokahetkeen.
1 h 30 minKattilallinen, 4-6 hlölle
Ainekset
- 500 gspaghettia, kananmunaton
- 550 gpunajuuri
- 3valkosipulinkynttä
- 1sipuli
- 2 rklvoi
- 1 rklöljyä
- 1 tlsuolaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlmustapippuria
- 1 tljauhettua muskottipähkinää
- oreganoa
- tuoretta basilikaa
- 2 dlkuohukermaa
- Päälle:
- parmesan-raastetta
Valmistus
- Pese punajuuret ja keitä kuorineen noin 1 tunti. Anna jäähtyä, kuori. Jos et halua käsiesi värjäytyvän punaiseksi, nosta punajuuri kuorittavaksi haarukkaan. Raasta punajuuret karkealla terällä.
- Kuori ja pilko valkosipulit ja sipuli. Kuullota voi-öljyseoksessa pannulla muutama minuutti, lisää punajuuriraaste. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Silppua yrtit ja lisää ne kerman kanssa punajuuri–sipuliseoksen joukkoon. Jätä muhimaan.
- Keitä spaghetti paketin ohjeen mukaan. Yhdistä kastikkeen kanssa. Raasta päälle parmesaania.
Katso myös
Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Täytetyt paprikat on helppo arkiruoka.Currykastike - arkiruokaa parhaimmillaan!Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.