Reseptit
Lohilaatikko
Lohilaatikko pelastaa arjen ruokahuollon. Maistuu erityisen hyvältä etikkapunajuurien kanssa.
1 h 15 minUunivuoka, 4-5 hlölle
Ainekset
- 1 kgperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
- 1 tlsitruunapippuria
- 2 tlsuolaa
- 450 gkirjolohifileetä
- 2 dlruokakermaa
- 200 gkevyt crème fraîchea
Valmistus
- Kaada pakaste peruna-sipulisekoitus laakeaan uunivuokaan. Ripota päälle puolet sitruunapippurista ja suolasta, sekoittele.
- Esikypsennä 175 asteessa 20 min.
- Huuhdo lohifilee. Poista ruodot ja nahka. Suikaloi kala ja mausta palat pippurilla ja suolalla. Lisää kalasuikaleet esikypsyneiden perunoiden joukkoon.
- Yhdistä kerma ja crème fraîche. Voit korvata crème fraîchen halutessasi ruokakermalla. Kaada seos vuokaan.
- Paista 175 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
Katso myös
Janssonin kiusaus - kokeile klassikkoruokaa ja ylläty iloisesti!Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Paella tuo Espanjan ruokapöytään - Viva España!Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Kalamurekepihvit eivät ole ollenkaan niin vaikeita valmistaa, kuin kuvittelisi.Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.