Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Kantarellirisotto

Kantarellirisotto tuo metsiemme kullan, kantarellin, hienot maut esiin. Nauti viikonloppuna alkuruokana ja viikolla pääruokana.

Kantarellirisotto
50 minKattilallinen, 4 hlölle

Ainekset

  • 3 dlkantarelleja
  • 1iso sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rklöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä, myös alkoholiton käy
  • 7 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio, gluteeniton
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dlparmesaanijuustoa

Valmistus

  • Puhdista ja paloittele kantarellit, paista öljyssä niin, että ylimääräinen kosteus haihtuu.
  • Kuullota kuoritut valkosipulit ja sipulit öljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja jatka kuullottamista niin kauan, kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Kaada sekaan valkoviini ja anna se imeytyä.
  • Kiehauta vesi, lisää sekaan kasvisliemikuutio. Lisää lientä vähitellen lorottaen riisien sekaan niin, että lisäät lientä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka niin pitkään kuin nestettä riittää ja riisi on kypsää.
  • Lisää sienet ja parmesaani risoton joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»