Reseptit
Kantarellirisotto
Kantarellirisotto tuo metsiemme kullan, kantarellin, hienot maut esiin. Nauti viikonloppuna alkuruokana ja viikolla pääruokana.
50 minKattilallinen, 4 hlölle
Ainekset
- 3 dlkantarelleja
- 1iso sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 3 rklöljyä
- 3 dlrisottoriisiä
- 2 dlkuivaa valkoviiniä, myös alkoholiton käy
- 7 dlvettä
- 1kasvisliemikuutio, gluteeniton
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dlparmesaanijuustoa
Valmistus
- Puhdista ja paloittele kantarellit, paista öljyssä niin, että ylimääräinen kosteus haihtuu.
- Kuullota kuoritut valkosipulit ja sipulit öljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja jatka kuullottamista niin kauan, kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Kaada sekaan valkoviini ja anna se imeytyä.
- Kiehauta vesi, lisää sekaan kasvisliemikuutio. Lisää lientä vähitellen lorottaen riisien sekaan niin, että lisäät lientä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka niin pitkään kuin nestettä riittää ja riisi on kypsää.
- Lisää sienet ja parmesaani risoton joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso myös
Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Täytetyt paprikat on helppo arkiruoka.Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Kaalilaatikko jakaa mielipiteitä, toiset tykkää, toiset ei.