Reseptit
Italiansalaatti
Italiansalaatti on tuttu eines, mutta sen valmistus onnistuu helposti kotonakin. Kokeile ja ylläty!
2 hSalaattikulho, 10 hlölle
Ainekset
- 150 gpastaa esim. makaronia tai pennepastaa
- 250 gpakastesekavihanneksia
- 150 gpalvikinkkua
- 1pieni punasipuli
- 200 gmaustekurkkua
- 2omenaa
- Kastike:
- 200 gkermaviiliä
- ¾ dlmajoneesia
- 2 rklvahvaa sinappia
- 1 rklomenaviinietikkaa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlcurrya
- ½ tlpaprikajauhetta
- ½ tlsokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistus
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen. Valuta ja kaada jäisten pakastesekavihannesten joukkoon.
- Suikaloi palvikinkku. Hienonna kuorittu punasipuli. Kuori omenat, kuutioi omenat ja maustekurkut. Lisää salaattiin.
- Sekoita kastikeainekset keskenään ja sekoita salaatin joukkoon. Nosta jääkaappiin ja anna maustua vähintään tunti.
Katso myös
Kana-caesarsalaatti on salaattien aatelia.Kana-pastasalaatti saa hiilaritasot kohdilleen.Makaronisalaatti on varma valinta seisovassa pöydässä isommista pienempiin kekkereihin.Mozzarella-tomaattisalaatti on peri-italiainen, raikas salaatti.Itse tehty caesar-kastike on helppo valmistaa.Tomaattisalsa maistuu niin hampurilaisen kuin tacojenkin täytteenä.