Reseptit
Hedelmä-juustosalaatti
Hedelmä-juustosalaatti on mitä mainioin keiton ja suolaisen leivonnaisen kaveri.
40 minSalaattikulho, 5-6 hlölle
Ainekset
- 2ruukkua salaattia
- 3tomaattia
- 1punasipuli
- ½vesimeloni
- 250 gjuustoa, esim. feta tai vuohenjuustoa
- ½ dlpersiljaa
- Kastike:
- ½ dlöljyä
- 1 rklsitruunamehua
- ½ rklhunajaa
- ½ tlsuolaa
- ½ dltuoremehua esim. appelsiini
Valmistus
- Pese salaatti ja revi lehdet salaattikulhoon. Lisää sekaan paloitellut tomaatit, kuoritut ja kuutioidut punasipulit, viipaloidut vesimelonit. Paloittele juusto ja ripottele päälle. Ripottele päälle persiljaa.
- Valmista kastike voimakkaasti vatkaten, teko onnistuu helpoiten sauvasekoittimella. Sekoita kastike salaattiin tai tarjoa erikseen astiasta.
Katso myös
Kana-pastasalaatti saa hiilaritasot kohdilleen.Mozzarella-tomaattisalaatti on peri-italiainen, raikas salaatti.Papu-avokadosalaatti valmistuu lähes käden käänteessä.Tomaattisalsa maistuu niin hampurilaisen kuin tacojenkin täytteenä.Makaronisalaatti on varma valinta seisovassa pöydässä isommista pienempiin kekkereihin.Itse tehty caesar-kastike on helppo valmistaa.