Reseptit
Falafelit
Falafelit paistuvat helposti kotikeittiössä. Nauti nämä idän ihmeet pitkäjyväisen riisin, tomaattikastikkeen ja jogurtin kanssa!
25 minPaistinpannu, 6 hlölle
Ainekset
- ½sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1 ½ dlhernerouhetta
- 1 ½ dlvettä
- ½ tlsuolaa
- ¾ tljuustokuminaa
- 1 dlpersiljaa hienonnettuna
- ¾ dlgluteenittomia kaurajauhoja
- 1kananmuna
- Paistamiseen
- öljyä
- Tomaattikastike
- 1 rklöljyä
- 1sipuli
- 2valkosipulin kynttä
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 tlktomaattimurskaa
- 1 tlsokeria
- ½ tlsuolaa
- 2 rklketsuppia
- Lisäksi
- 3 dlturkkilaista jogurttia laktoositon
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita keskenään kulhossa hernerouhe, vesi, mausteet, persilja, kaurajauhot ja sipulit. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
- Muotoile massasta pieniä pyöryköitä (noin 24 kpl) suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä ja kääntele paiston aikana. Paistoaika on noin 10-12 minuuttia.
- Valmista tomaattikastike näin: kuumenna rasva kattilassa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Lisää kuullottamisen loppuvaiheessa mausteet ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen kannen alla.
- Tarjoa falafelit pitkäjyväisen riisin, tomaattikastikkeen ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Katso myös
Papuhampurilainen maistuu mehevältä.Tzatziki tuo Kreikan kielelle ja mielelle.Bataattiranskalaiset ovat lähes terveysruokaa.Guacamole arriba!Lehtikaalisipsit on vaihtoehto kaupasta ostetuille perunalastuille.Papu-avokadosalaatti valmistuu lähes käden käänteessä.