Reseptit
Amerikkalainen juustokakku
Amerikkalainen juustokakku on maultaan raikkaan sitruunainen. Koristele makusi mukaan marjoilla tai hedelmillä.
1 h 30 minPiirakkavuoka
Ainekset
- Pohja
- 1 pktkauradigestivekeksejä gluteeniton
- ½ dlfariinisokeria
- 75 gmargariinia laktoositon
- Täyte
- 250 gmaitorahkaa laktoositon
- 350 gmaustamatonta tuorejuustoa laktoositon
- 1 ½ dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- ½ dlperunajauhoja
- 2 rklsitruunanmehua
- 3 rklsitruunankuorta raastettuna
- 2 dlvispikermaa laktoositon
- 3kananmunaa
Valmistus
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pistä keksit muovipussiin ja murskaa. Laita murut kulhoon, sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
- Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pohjan päälle.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla ensin 45 minuuttia. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjojen, marjakastikkeen tai hedelmien kanssa.
Katso myös
Banaanilettu on gluteeniton ja maidoton - ja herkullinen!Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.Marenki on helppo tehdä, mutta vaatii aikaa.Kakkupohja on perusresepti, jonka avulla voit tehdä haluamasi täytekakun.Mansikkatäytekakku on täytekakkujen ykkönen.Kaneliässät on lapsuudesta tuttu leivonnainen.