Tiedätkö tämän vinkin? Näin tarkistat lihan kypsyyden - MasterChef-Sirly antaa vanhan, hyvän neuvon
Kisa MasterChef 2020 -tittelistä kovenee. Jäljellä on enää top 6: Juhani, Patrik, Dani, Ville, Sirly ja Sofia.
3.11.2020 klo 7:00
Ylläsjärveläinen hotelli- ja ravintolayrittäjä Sirly haluaa kehittää Lapin matkailua ja ravintolakulttuuria. Kuva: MTV3
Tällä viikolla MasterChef 2020 -kisassa juhlistetaan Suomen monipuolista luontoa, kun kilpailijat pääsevät tekemisiin villiyrttien kanssa. Ylläsjärveläinen hotelli- ja ravintolayrittäjä Sirly valmistaa riistaruokaa, riekkoa.
-Riekko on mulle tuttu raaka-aine, se on meillä Lapissa tosi arvostettu ja tykkään itekin siitä paljon, Sirly kertoo ohjelmassa.
Sirly on varmaotteinen riekon käsittelyssä ja antaa kotikokeille hyviä neuvoja riistalinnun valmistamiseen:
-Riekon rintaa kun tekee, niin sitä ei todellakaan saa valmistaa ylikypsäksi. Rintapala leikataan rankaa pitkin vaan alaspäin. Eikä rankaa kannata heittää pois, se menee nyt liemeen, Sirly vinkkaa.
Tuomarit Kape Aihinen, Sikke Sumari ja Tomi Björck. Kuva: MTV3
Sirly paistaa ensin riekon pannulla ja voitelee rintaa voilla sekä timjamilla paiston aikana. Mutta mistä sitä tietää, milloin liha on kypsä? Sirly opastaa veikeällä vinkillä, jossa käytetään apuna omia kasvoja.
-Raaka tuntuu tältä, hän taputtaa etusormellaan poskeaan.
-Medium tuntuu tältä, hän taputtaa leukaansa.
-Kypsä tuntuu tältä, hän taputtaa etusormella otsaansa.
MasterChef 2020 -kisassa on jäljellä enää top 6: Juhani, Patrik, Dani, Ville, Sirly ja Sofia. Kuva: MTV3
MasterChef 2020 -kisassa paineet ovat tapissa, sillä parhaan pää- ja jälkiruuan tehnyt pääsee turvaan. Muut joutuvat painetehtävään, ja seuraavalla kerralla putoajia on peräti kaksi.
MasterChef 2020 MTV3 ti klo 20
Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi