Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tiedätkö tämän vinkin? Näin tarkistat lihan kypsyyden - MasterChef-Sirly antaa vanhan, hyvän neuvon

Kisa MasterChef 2020 -tittelistä kovenee. Jäljellä on enää top 6: Juhani, Patrik, Dani, Ville, Sirly ja Sofia.

3.11.2020 klo 7:00

MasterChef 2020

Ylläsjärveläinen hotelli- ja ravintolayrittäjä Sirly haluaa kehittää Lapin matkailua ja ravintolakulttuuria. Kuva: MTV3


Tällä viikolla MasterChef 2020 -kisassa juhlistetaan Suomen monipuolista luontoa, kun kilpailijat pääsevät tekemisiin villiyrttien kanssa. Ylläsjärveläinen hotelli- ja ravintolayrittäjä Sirly valmistaa riistaruokaa, riekkoa.


-Riekko on mulle tuttu raaka-aine, se on meillä Lapissa tosi arvostettu ja tykkään itekin siitä paljon, Sirly kertoo ohjelmassa.


Sirly on varmaotteinen riekon käsittelyssä ja antaa kotikokeille hyviä neuvoja riistalinnun valmistamiseen:


-Riekon rintaa kun tekee, niin sitä ei todellakaan saa valmistaa ylikypsäksi. Rintapala leikataan rankaa pitkin vaan alaspäin. Eikä rankaa kannata heittää pois, se menee nyt liemeen, Sirly vinkkaa.



MasterChef 2020

Tuomarit Kape Aihinen, Sikke Sumari ja Tomi Björck. Kuva: MTV3


Sirly paistaa ensin riekon pannulla ja voitelee rintaa voilla sekä timjamilla paiston aikana. Mutta mistä sitä tietää, milloin liha on kypsä? Sirly opastaa veikeällä vinkillä, jossa käytetään apuna omia kasvoja.


-Raaka tuntuu tältä, hän taputtaa etusormellaan poskeaan.

-Medium tuntuu tältä, hän taputtaa leukaansa.

-Kypsä tuntuu tältä, hän taputtaa etusormella otsaansa.



MasterChef 2020

MasterChef 2020 -kisassa on jäljellä enää top 6: Juhani, Patrik, Dani, Ville, Sirly ja Sofia. Kuva: MTV3


MasterChef 2020 -kisassa paineet ovat tapissa, sillä parhaan pää- ja jälkiruuan tehnyt pääsee turvaan. Muut joutuvat painetehtävään, ja seuraavalla kerralla putoajia on peräti kaksi.


MasterChef 2020 MTV3 ti klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»