Reseptit
Banaanikakku
Banaanikakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua teosta. Tämä makea leivonnainen ei sovi nopeaan herkutteluun!
1 h 15 minKakkuvuoka
Ainekset
- 2 tlkanelia
- 1 tlinkivääriä
- 2 dlsokeria
- 2 ½ tlleivinjauhetta
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 dlkermaa
- 3munaa
- 3isoa banaania
- 1 ½ dljuoksevaa margariinia tai öljyä
- Voiteluun
- juoksevaa margariinia tai öljyä
- korppujauhoja
Valmistus
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Kuori banaanit ja soseuta ne. Lisää loput aineet kulhoon hyvin sekoittaen.
- Vinkki: Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.
Katso myös
Amerikkalaiset pannukakut eivät jätä ketään nälkäiseksi.Mukikakku on ehkä maailman helpoin leivonnainen.Marjapiirakka on klassikko, joka onnistuu tuoreista tai pakastemarjoista.Omenahyve on raikas ja helppo herkku, joka sopii jälkiruoaksi tai tv:n äärelle.Raakasuklaan valmistus onnistuu helposti myös kotona.Ulkona paistetut herkulliset letut maistuvat Suomen kesässä.