Reseptit
Moskovan pata
Moskovan pata hautuu liedellä muhevaksi. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden, maustekurkkukuutioiden ja smetanan kanssa.
3 h 30 minPata, 6-8 hlölle
Ainekset
- 1 kgnaudan sisäpaistia
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2maustekurkkua
- 2 rklvoita
- 1 rklöljyä
- 1 tlpaprikajauhetta
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlcayennepippuria
- 3 rklvehnäjauhoja
- 1lihaliemikuutio
- 170 gsinihomejuustoa
- 120 gsmetanaa
Valmistus
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Kuumenna 1 tl voita padassa ja kuullota kuoritut sipulit sekoitellen. Kuutioi kurkut ja lisää ¾ kurkkukuutioista. Säästä loput ruoan koristeluun. Sekoita pataan mausteet. Peitä kannella ja pane liedestä lämpö pois. Anna hautua.
- Poista paistista kalvot ja näkyvä rasva. Leikkaa liha noin 2 × 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista palat rasvassa pannulla erissä. Siirrä ruskistuneet lihat pataan sitä myöten kun valmistuvat, kaada pannulle 1 dl vettä, anna kiehahtaa. Kaada vesi pataan. Toista, kunnes kaikki lihat on ruskistettu.
- Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää pataan liemikuutio sekä sen verran vettä, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää murusteltu homejuusto ja smetana. Sekoita.
- Anna padan hautua hiljalleen poreillen 1-1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana.
Katso myös
Täytetyt paprikat valmistuvat helposti mikrossa tai uunissa.Kanakastike on super-helppo ruoka arjen säätöihin.Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Uunimakkara on pyhä toimitus.Kinkkukiusaus valmistuu uunissa kuin itsestään.Spaghetti bolognese - klassikkoruoka Italiasta.