Reseptit
Munkit
Miksei vappu voi olla joka päivä? Munkit on parhaita itsetehtyinä - ja hyvässä seurassa nautittuina!
2 h25 kpl
Ainekset
- 5 dlmaitoa
- 50 ghiivaa
- 2 dlsokeria
- 2 tlsuolaa
- 1 rklkardemummaa
- 1muna
- 15 dlvehnäjauhoja
- 75 gvoita tai margariinia
- Paistamiseen:
- rypsiöljyä
- Pinnalle:
- sokeria
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää joukkoon vehnäjauhot vähitellen. Vatkaa aluksi, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin.
- Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
- Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
- Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi. Jos haluat munkkien sijaan munkkirinkeleitä, paina jokaiseen kohonneeseen pullaan sormella reikä keskelle ja suurenna reikää venyttämällä.
- Kuumenna öljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta, kun rasva on noin 180-asteista se on sopivaa munkkien paistoon.
- Huom: Ole varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo, ettei rasva kuumene liikaa. Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan.
- Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vieri viereen. Käännä paiston puolivälissä.
- Nosta kypsät munkit esim. reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa.
Katso myös
Suklaamuffinssit ovat suussasulava herkku.Kääretorttu onnistuu helposti kahvipöytään ja jälkiruoksi.Mustikkamuffinit valmistuvat nopsaan, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.Pavlova on saanut nimensä venäläiseltä balettitanssijalta, Anna Pavlovalta.Macaron-leivokset ovat söpöjä kahvipöydän piristyksiä.Cupcaket on ilo silmälle ja suulle.