Reseptit
Kaalikääryleet
Onnistuisiko sinulta kaalikääryleet? Kyllä varmasti - tämän helpon ohjeen avulla teet kaalikääryleet helposti.
2 hn. 24 kpl
Ainekset
- 1iso kaali
- 1tlsuolaa
- vettä
- 1 dlpuuroriisiä
- 3 dlvettä
- ½tlsuolaa
- 1 dlkaalin keitinlientä
- 1 dlkevytkermaa tai kermaa
- 1dlkorppujauhoja
- 1iso sipuli
- 400 gjauhelihaa
- 1rklvoita tai margariinia tai öljyä
- 2 tlmeiramia
- 1 tlsuolaa
- mustapippuria
- Päälle
- 2 rkl siirappia
- 1 dlvettä
- voinokareita
Valmistus
- Keitä vettä isossa kattilassa, koverra kaalin kova kanta pois. Lisää kaali ja suola kiehuvaan veteen. Keitä kaali kypsäksi. Älä heitä keitinlientä pois.
- Kietä puuroriisit suolalla maustetussa vedessä. Valuta riisit.
- Mittaa kulhon pohjalle kaalin keitinlientä ja kerma. Sekoita joukkoon korppujauhot turpoamaan.
- Hienonna sipuli ja ruskista se paistinpannussa. Lisää korppujauhoseoksen joukkoon jauheliha, keitetyt riisit ja paistettu sipuli. Mausta seos meiramilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Irrottele kaalinlehdet ja ohenna veitsellä paksuin lehtiruodin kohta. Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle. Nosta jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet voideltuun vuokaan vierekkäin. Valuta päälle siirappia ja vesi. Lisää voinokareita.
- Paista aluksi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Valele välillä paistoliemellä. Paista vielä 50-55 minuuttia. Tarjoa kaalikääryleet puolukkahillon kanssa.
Katso myös
Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Täytetyt paprikat on helppo arkiruoka.Currykastike - arkiruokaa parhaimmillaan!Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.