Reseptit
Blinit
Oi, vastapaistetut, rapeat blinit ovat super-herkullisia. Nauti kylmäsavustetun lohen tai komeasti mädin kanssa.
1 h 45 min10 kpl
Ainekset
- 4 dlbulgarian jogurttia tai kermaviiliä
- 20 ghiivaa
- 1 tlsokeria
- 2 ½ dltattarijauhoja
- 1 ½ dlkuumaa maitoa
- 1 rklvoisulaa
- 1 tlsuolaa
- 1kananmunan keltuainen
- 1kananmunan valkuainen
- Paistamiseen:
- Voita
- Lisuukkeeksi:
- Kylmäsavulohta, mätiä, sipulisilppua, smetanaa
Valmistus
- Lämmitä bulgarian jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota mukaan hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot.
- Jätä taikina kohoamaan 1-2 tunniksi huoneenlämpöön.
- Sekoita taikinaan kuuma maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää se viimeisenä.
- Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
- Tarjoa blinit kuumana täytteiden kera.
- Vinkki: voit tehdä taikinan kylmään nesteeseen ja antaa käydä yön yli jääkaapissa.
Katso myös
Kermaperunat on tuhti lisäke pihville.Tzatziki tuo Kreikan kielelle ja mielelle.Surauta smoothie hetkessä.Mozzarella-tomaattisalaatti on peri-italiainen, raikas salaatti.Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.