Uudet Suomen MasterChef -kisaajat ovat tässä! Mm. mäkihyppääjän poika, demi-jumala, lähiruokafriikki
Taistelu himoitusta tittelistä alkaa. Kotikatsomoissa saadaan seurata ilon ja ehkä surunkin kyyneleitä lieden ääressä.
7.8.2020 klo 10:50
MasterChefien masterit: Kape Aihinen, Sikke Sumari ja Tomi Björck. Kuva: MTV3
Ruokarealityjen kuningas MasterChef on täällä taas. Tällä kertaa kilpailijat ovat jo jollain tapaa ruoka- tai ravintola-alalla työskennelleitä. Luvassa on siis ammattilaiskausi, jossa rima on asetettu todella korkealle.
Mukaan ohjelmaan valikoitui 12 erilaista kokkia, joita yhdistää intohimo ruuanlaittoon. Mutta vain yksi heistä voi olla seuraava MasterChef. Kilpailijoiden suorituksia arvioi dynaaminen kolmikko Kari Aihinen, Tomi Björck ja Sikke Sumari.
Tässä ovat MasterChef 2020 osallistujat:
Juhani, 38, Helsinki, myyntipäällikkö
Kuva: MTV3
Juhani on kokiksi kouluttautunut helsinkiläinen. Kokkauksessa hänellä on filosofiana klassinen ranskalainen tyyli - fuusiot ja muut hullutukset eivät niin kiinnosta. Kokatessa ei hänen mielestään kuulu säästellä kermaa ja voita! Juhani on puhelias, jalat maassa -tyyppi, joka tulee varmasti erottumaan joukosta mielipiteillään.
Kim, 29, Kuru, kokki/kylmäkkö
Kuva: MTV3
Kim rakastaa yksinkertaista ja kaunista ruokaa, kikkailu ei ole hänen juttunsa ja tällä hetkellä häntä kiinnostaa eniten kasvispainotteinen ruoka. Tällä hetkellä Kim työskentelee Tampereella ravintola Näsinneulassa. Vaimo on hänelle tärkeä tuki ja myös toisin päin. Tärkeintä on tukea toista kohti yhteisiä unelmia ja syödä samalla hyvää ruokaa.
Sanna-Kaisa, 28, Pirkkala, ravintolavastaava
Kuva: MTV3
Sanna-Kaisa on tehnyt töitä aina ABC-ravintoloista sushiravintolaan, mutta tällä hetkellä hän työskentelee ravintolavastaavana Särkänniemen huvipuistossa. Sanna-Kaisan vapaa-aika kotona kuluu kaksosten kanssa, joille hän myös opettaa uusia makuja.
Kozeen, 30, Helsinki, keittiömestari / freelancer
Kuva: MTV3
Kun Kozeenin journalisti-isän henkeä uhattiin Kurdistanissa, perhe päätyi asumaan Suomeen. Perheen ja suvun ruokakulttuuri merkitsee Kozeenille paljon. Kozeen kokee olevansa enemmän kuin pelkkä kokki - hän mieltää itsensä ilmiöksi ja taiteilijaksi, jopa kokkauksen demi-jumalaksi.
Sofia, 22, Oulu, kokki
Kuva: MTV3
Sofia haluaa näyttää kaikille unelmoijille, että ikä tai mikään muukaan ei ole este, jos haluaa olla hyvä siinä, mitä haluaa tehdä. Tärkeintä on mennä unelmiaan kohti. Sofia on kunnianhimoinen ja rohkea oman tiensä kulkija. Vuonna 2018 Sofia voitti Suomen mestaruuden grillauksessa.
Suvi, 22, Vantaa/Joensuu, kokki
Kuva: MTV3
Vaikka kotipuolessa varoitteltiin isolle kirkolle lähtemisestä, Suvi piti päänsä ja muutti yksin Helsinkiin. Onnistuminen huippuravintola Boulevard Socialin keittiössä on tuonut Suville varmuutta. Hän on monipuolinen nuori kokki, jonka erikoisalaa on varsinkin pastry eli jälkiruoat. Suvi on vapaa-ajalla kotoilija.
Miki, 29, Lahti, keittiömestari/yrittäjä
Kuva: MTV3
Miki rakastaa isovanhempiensa pihan antimia ja arvostaa itse kasvatettuja lähiraaka-aineita. Mikin ruokafilosofia on käyttää kasvit mahdollisimman kokonaan, esimerkiksi porkkanan naatteja hän ei koskaan heitä pois, vaan pyöräyttää niistä maukkaan peston. Mikillä on vahva kilpailuvietti, joka on periytynyt kotoa asti, sillä hän on suomalaisen olympiavoittaja Jari Puikkosen poika.
Patrik, 40, Helsinki, keittiömestari/ravintoloitsija
Kuva: MTV3
Patrik on helsinkiläinen skeittifaija, joka vaatii paljon itseltään ja eikä ole koskaan valmis, vaan haastaa itseään koko ajan paremmaksi kokiksi. Patrik on jo luonut ja saavuttanut paljon, kuten oman ravintolansa Young Heartsin, mutta hän haluaa silti uusia haasteita. Patrik on omimmillaan fuusiokeittiössä ja hän on taitava makujen yhdistelijä.
Ville, 29, Turku, kokki
Kuva: MTV3
Ville on turkulainen jääkiekkoileva ja skeittaava kokki. Tällä hetkellä Ville työskentelee yhdessä Turun kiinnostavimmista ravintoloista Kaskiksessa, jossa hän on ottanut isoimman urallisen harppauksen tähän asti. Tätä ennen hän on työskennellyt laivoilla, joten rapuleipien tekeminen on siis tuttua.
Greta, 40, Loimaa, yrittäjä
Kuva: MTV3
Päivätöikseen Greta pyörittää perheyritystä, Loimaan Seurahuonetta, jossa hän hoitaa kaikkea huoneiden siivouksesta ravintolan kastikkeiden keittämiseen ja baarihommista pihatöihin. Tämän lisäksi hän vetää matkailualan yrityksiä sekä kilpailee ja tuomaroi baarimestarikisoissa menestyksekkäästi.
Sirly, 32, Ylläsjärvi, hotelli- ja ravintolayrittäjä
Kuva: MTV3
Sirly jäi ensimmäisellä MasterChef-amatöörikaudella kolmoseksi ja janoaa nyt revanssia. Ohjelmassa olon jälkeen Sirly on saanut tehdä uraa kokkina, kokenut loppuun palamisen ja selvinnyt siitä. Hän pyörittää nyt omaa ravintolaa Ylläsjärvellä, Euroopan parhaaksi valitussa boutique-hotellissa.
Dani, 26, Helsinki, keittiömestari
Kuva: MTV3
Dani on oppinut ruuanlaitosta paljon isältään ja arvostaa perhettään ja yhteisiä lapsuusmuistoja makaronilaatikon ääressä paljon. Dani pyrki kokkikouluun, koska ei oikein muutakaan keksinyt ja siellä ollessaan itsensä ja muiden yllätykseksi löysi intohimonsa. Danin haaveena on oma yhteisöllinen ravintola, jossa tutut ja tuntemattomat syövät yhden ison pöydän ääressä.
MasterChef 2020 ti 1.9. klo 20 alkaen MTV3-kanavalla.
Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi