Kape Aihinen lyö tiskiin tiukat teesit - Näin korkeat verenpaine- ja kolesteroliarvot saavat kyytiä
Kape Aihinen pistää suomalaisten ruokahuollon remonttiin Kaappaus keittiössä tv-ohjelmassa.
3.2.2020 klo 10:00
Kari "Kape" Aihinen on tuttu mm. Kokkisota, Kaappaus keittiössä ja Atlantin yli -ohjelmassa. Kape on myös kokki, keittiömestari, keittokirjailija ja ravintoloitsija. Kuva: Suomi24 Viihde/Nauris.fi
Huippukokki Kape Aihinen auttaa suomalaisia perheitä viihtymään keittiössä ja kokkaamaan hyvää, suomalaista kotiruokaa. Miten taiot ei-kokkaavista ihmisistä arjen sankareita, jotka pärjäävät omassa keittiössään?
- Mulla on varmaan äidinmaidosta saatu lahja, että mä saan ihmiset pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla, se on mun äidin ja iskän ansiota.
- Haluan tuoda oman intohimoni suomalaiseen perheeseen. Ja ajatusmaailman, että jos Kapekin on noin innostunut vanhana kokkipoikana, niin miksen minäkin.
Aihinen viettää perheen kanssa kolme päivää ja tv-ohjelman kuvaus tapahtuu kodeissa.
- Kodissa tehdään vaikka lastenhuoneesta backstage. Sitten juodaan perheen kanssa kaffetta keittiössä ja välillä kuvataan tv-ohjelmaa, Aihinen kuvailee menoa.
Kaappaus keittiössä tavataan yksinhuoltaja Veera, jonka aika ja ideat eivät riitä viisihenkisen perheen arjen pyörittämiseen. Kapen haasteena on saada koko perhe kokkaamaan ilman liian tarkkoja reseptejä. Kuva: MTV3
Millä eväillä kannustaisit suomalaisia voimaan paremmin ja terveellisemmin? Kape Aihisen vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä ja mies listaa omat teesinsä:
- Kyllä se on rehelliset raaka-aineet, ruokailurytmi ja ruoka-ajat, ne on ne kovimmat.
- Jos syötäisiin viisi kertaa päivässä: breku, lounas, välipala, dinneri ja iltapala, niin meidän verenpaine- ja kolesteroliarvot olisivat paljon parempia. Kroppa voisi hyvin ja voitaisiin elää täysillä, Aihinen toteaa.
Väritön jauhelihamössö ja kuivana syödyt valmisnuudelit ovat historiaa Kape Aihisen kaappauksen jälkeen. Kuva: MTV3
Entä mikä on toistuva suomalaisten helmasynti ruokailussa?
- Kyllä se suurin synti on se, että syödään liian vähän. Syötäisiin enemmän, useammin ja reilummin. Ehkä voisi syödä jotain muuta kuin klassisesti klo 17.30 sen 8 perunaa, puolitoista kiloa bolognesea, mennä kattoo salkkareita soffalle ja vattan viereen nukkumaan.
Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ma klo 20
Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi