AuraLamminparras
Vapaa kuvaus
Käyttäjän kirjoittamat viestit
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Suomessa ei ainakaan toistaiseksi saa käyttää siemeniä missään tuotantotavassa, joita olisi jalostettu millään geenitekniikalla. Luomussa tämä on lisäksi kategorisesti kielletty, joten luomukauran siemenet ovat aina jalostettu perinteisillä tekniikoilla. EU:ssa lainsäädäntöä uusien jalostustekniikoiden
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Kiitos keskustelusta. Tämä on ollut todella mukavaa! Oivalsin juuri, että muikkuja voi ehkä olla mahdollista syödä muutenkin kuin paistettuna. Asiantuntijana ei aina ymmärrä minkälaisia ajatuksia ja kysymyksiä ruokaan voi liittyä, ja tähän liittyen olen saanut myös monia oivalluksia tänään.
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Mahtavaa. Rakastan muikkuja, mutta syön ne aina vain paistettuna. Ehkä joskus uskallan kokeilla tätä.
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Sienissä on tulevaisuus. Niitä voidaan käyttää vielä todella monipuolisesti ja tuotteistaa monilla tavoilla. Olen nähnyt sieniä mm. lihankorvikkeina, D-vitamiinin lähteenä luomukekseissä, erilaisina erikoistuotteina, kuten pakuriteenä tai reishiuutteena sekä sienistä tehtyä umamikastiketta. Ja varmasti
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Tää on hyvä näkökulma. Lopulta ei mistään tarvitse luopua, kun löytää hyvät vaihtoehdot tilalle.
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Ei ole. On hyvä ymmärtää, että REKO:ssa tuottajalla on myös enemmän kuluja, sillä hän hoitaa eri tavalla itse tuotteiden myynnin, markkinoinnin ja logistiikan. Myyntivolyymit ovat REKO:ssa pienempiä kuin kaupoissa, joka nostaa myös hintoja. REKO:n idea on myös juuri se, että tuottaja saa tuotteestaan
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
En ehkä osaa suoraan vastata tähän, mutta yleisesti olen ajatellut, että juhlassa voi vähän juhlistaa ja syödä myös sellaisia ruokia joita muuten välttelee terveyden tai kestävyyden näkökulmasta. Arjen valinnat ovat ne, millä on suurin merkitys.
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Näin on. Suomessa on testailtu luomusoijan kasvatusta, joku kesä se käsittääkseni onnistui ihan hyvinkin, mutta toisena kesänä satoa ei kunnolla saatu. Meidän pohjoiset olosuhteet eivät ole ainakaan vielä toistaiseksi soijalle suotuisat. Voi olla, että tämä muuttuu ilmastonmuutoksen myötä, mutta olisi
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Hyvä idea! Suomessa tuotetaan paljon hyvää kotimaista gluteenitonta kauraa, usein myös luomuna, mutta taitaa olla niin, että tämä laadukas raaka-aine menee pääosin vientiin. Mutta olisi kyllä kiva, jos meillä olisi enemmän myös kotimaista valikoimaa. Kannattaa laittaa toiveita kaupoille ja teollisuu
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Kirjoittelin jo aiemmin, että kiireinen arki haastaa minua ehkä eniten. Ei ole aina helppoa hommata terveellistä, maistuvaa ja kestävää ruokaa koko perheelle. Onneksi puoliso on minua parempi tässä ja saan usein istua työpäivän jälkeen pöytään, missä kaikki on täydellistä. Inspiraatiota saan muista
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Sama!
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Kiitos ajatuksista! Omavaraisuus ja hajautettu tuotanto ovat näkökulmia, joille minäkin toivoisin enemmän huomiota. Ruuantuotannon omavaraisuuden suhteen meidän tulisi myös tarkastella maataloudessa käytettyjä panoksia, merkittävä osa suomalaisessa ruuantuotannossa käytetyistä lannoitteista ja torjunta-aineista
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Luujauhoa ei käytetä elintarvikkeissa, mutta sitä voidaan käyttää lannoitteena maataloudessa.
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Hei, Suomessa myytävät Oddlygoodin tuotteet valmistetaan Suomessa suomalaisesta kaurasta. Valio tähtää kuitenkin tuotteilla voimakkaasti vientiin, ja Suomessa valmistettuja juomia ei kannata välttämättä rahdata toisiin maihin, koska ovat hyvin painavia. Joten olettaisin, että tämä muualla tapahtuva
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Hyvä kysymys, jotenkin kaikilla on hirveä kiire. Ilmeisesti osassa kouluissakin lasten ruokatunti saattaa olla hyvin lyhyt, kertoo jotain kiireen kulttuurista, jos emme pysty edes lapsille suomaan rauhallista ruokahetkeä. Jokainen voi tietysti osaltaan vaikuttaa siihen miten kulttuuri muodostuu, pyydä
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Hyvä huomio tuo "välipalaistuminen", siinä tapahtunut valtava muutos kymmenessä vuodessa, kaikenlaisia naposteluruokia on laajalti saatavilla. Luulen, että tämä trendi kiihtyy vielä entisestään, halutaan nopeaa ja helppoa ruokaa.
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Sanotaan, että pitää maistaa uutta makua kymmenen kertaa että siihen tottuu, mutta minusta tuntuu, että tässä on myös yksilökohtaisia eroja. Oma suuni tottuu uuteen melko nopeasti, samoin toinen lapseni syö heti lähes kaikkea, kun taas toinen lapsi tarvitsee monia maistelukertoja ennen kuin alkaa rohkeasti
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Näyttää vielä siltä, että näiden kiinnostus näihin tuotteisiin on korostunut viime vuosina. Elintarvikkeiden hintojen nousu on vaikuttanut ruuan ostamiseen mm. siten, että kasvisten ja hedelmien ja luomuruuan myynti on laskenut, mutta samaan aikaan karkkien ja sipsien myynti on taas kasvanut. Se tuntuu
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Ruokailutottumukset ovat tavallaan kokoajan muutoksessa ja ruokakulttuuri muuttuu ja kehittyy ajan kanssa. En itse omassa lapsuudessani tiennyt mikä on avokado, kvinoa tai linssi, mutta omille lapsilleni nämä ovat ihan perusjuttuja. Uskon, että yleisesti ruuan tuotannon kestävyyteen kiinnitetään koko
Kysy Mitä Vain
11.04.2024
Kommentoi keskusteluun: Kysy ja keskustele ruokavalinnoista! Ruoka-alan ammattilaiset mukana keskustelussa 11.4. kello 16-20
Hyvä kysymys, mutta todella vaikea, sillä maataloustuet vaikuttavat ruuantuotantoon kaikkialla maailmassa. Se kuitenkin tiedetään, että tuet vaikuttavat siihen mitä syömään. Ilman tukia todennäköisesti söisimme ainakin hyvin paljon vähemmän suomalaista ruokaa ja ruuantuotannon huoltovarmuus näyttäisi
Kysy Mitä Vain